Protectii impotriva caderilor de pietre

            Protectia impotriva caderilor de pietre si prevenirea hazardelor naturale sunt elemente esentiale pentru securitatea si siguranta drumurilor, cailor ferate, operatiilor miniere si retelelor de infrastructura. Chiar si caderile minore de pietre sau torentii pot bloca traficul pe sosele si pot avea efecte economice semnificative, dincolo de pagubele ce apar imediat. Acest lucru se aplica si cladirilor sau altor constructii aflate sub riscul avarierii cauzate de caderile de pietre, torenti sau avalanse.

            Avand mai bine de 60 de ani de experienta in sistemele de protectii impotriva caderilor de pietre si prevenirea hazardelor naturale, prin parteneri nostri, va oferim o gama larga de sisteme pentru consolidarea caderilor de pietre, taluzurilor de pamant si masivelor de zapada, reducand riscul la care sunt expusi oamenii, cladirile si infrastructura.        

            Va oferim o gama larga de sisteme cu plasa de sarma pentru protectii impotriva caderilor de pietre. Alegerea solutiei optime se bazeaza pe analiza conditiilor de pe santier (geologie, topografie, mediu inconjurator, incarcari statice si dinamice) si cerintele clientilor (durata de viata, conditiile de intretinere).

           

Plase impotriva caderilor de pietre

Plasa de sarma dublu rasucita este o plasa foarte eficienta care combina usurinta si flexibilitatea utilizarii cu raportul cost-eficienta neegalat. Foloisit de regula ca o acoperire a versantului, plasa de sarma dublu rasucita creeaza o perdea de protectie a taluzului; orice piatra sau reziduu ce se desprinde de versant este retinuta in spatele plasei. Plasa de sarma dublu rasucita este disponibila avand o varietate de camasuiri de protectie rezistente la poansonare sau coroziune, cu scopul de a respecta cerintele proiectului si conditiile de expunere. Poate fi furnizata cu o gama de accesorii de instalare ce includ inelele de prindere si instrumenele de instalare, cu scopul de a creste productivitatea pe santier.

PlasaSteelgrid® HR reprezinta o inovatie in tehnologia plaselor compozite ce ofera o rigiditate sporita: rezistenta inalta la tractiune, cu alungire redusa si rezistenta mare la strapungere cu deformatii limitate.

Aceasta plasa patentata este o combinatie inginereasca intre plasa de sarma dublu rasucita si cablu de inalta rezistenta, intr-un singur produs usor de instalat. Prezenta cablurilor de otel prinse in plasa din fabrica permite o mai buna distributie a eforturilor in cablurile superioare longitudinale si o intindere mai redusa in intregul sistem de protectie.

            Steelgrid® HR este folosit ca perdea sau ca fatada prinsa in buloane avand rigiditate superioara, atunci cand incarcarile anticipate depasesc capacitatea portanta obisnuita a plasei dublu rasucita.

Panouri HEA

            Panourile HEA reprezinta cel mai rigid produs din gama sistemelor cu plasa de sarma, oferind rezistenta extrema la intindere redusa. Panourile sunt tesute din cabluri de otel de inalta rezistenta avand lungime continua, imbinate la fiecare intersectie cu conectorul „nod dublu” tip HEA patentat. Spre deosebire de plasele de sarma spiralata, simplu rasucita, constructia panourilor HEA creeaza o comportare exceptionala efort/intindere, cu deformatia cea mai redusa posibil. Panourile HEA sunt utilizate in aplicatiile de acoperire pentru protectie, acolo unde se cer abateri reduse si rezistente inalte. Datorita performantei multiaxiale a panoului, incarcarile sunt transferate in mod eficient ancorelor din fatada versantului, indiferent de dispunerea ancorelor. Panourile HEA formate din cabluri camasuite cu PVC sunt deasemenea disponibile pentru proiecte in care apar conditii severe de expunere.

Bariere impotriva caderilor de pietre

            Atunci cand conditiile de comercializare, siguranta, acces sau alte conditii nu permit implementarea unei solutii pe zonele de detasare, barierele in zona de tranzitie sau impact pot fi foarte eficiente la protejarea drumurilor.

            Va oferim o gama de bariere pentru a rezolva majoritatea problemelor din proiecte:

- Bariere impotriva torentilor

- Bariere de protectie la caderi de pietre

- Bariere hibride si de atenuare

            Barierele de protectie la caderi de pietre sunt disponibile cu capacitati de absorbtie a energiei de pana la 8500 kJ. Barierele sunt proiectate sa se deformeze progresiv sub incarcari, absorbind impactul.

            Barierele au fost dezvoltate cu ajutorul specialistilor. Astfel barierele includ facilitati pentru a face instalarea mai rapida si mai sigura, reducand manopera pe santier.

            Alegerea unei bariere corespunzatoare se bazeaza pe proiectare si analiza economica, luand in considerare tipul si volumul de material ce va fi retinut de bariera, caracteristicile fizice ale taluzului de deasupra si categoria drumului ce va fi protejat. Acest lucru determina tipul, locatia, inaltimea si capacitatea portanta a barierei.

 

Bariere impotriva torentilor

            Torentii reprezinta alunecari foarte mobile de material amestecat si sunt declansate de acumulari rapide de apa in taluz, care satureaza pamantul. Torentii se pot deplasa cu viteze mari si pot contine volume imense de material, astfel reprezentant un risc inalt pentru oameni, cladiri si drumuri.

            Barierele impotriva torentilor sunt personalizate pentru a respecta dimensiunile din proiect, materialele anticipate din torenti si volumul dislocuit prevazut.

            La impactul cu torentii, bariera impotriva torentilor se deformeaza progresiv o data cu disipatori de energie ce lucreaza la compresiune si sistemele ce absorb energia. Presiunea hidrostatica din torent se disipa rapid o data ce materialul granular a fost retinut.

            Barierele impotriva torentilor ofera rezistenta si performanta.